Toolbar

I OVOG LJETA  PLESAČI, PLESNI ANSAMBLI, KOREOGRAFI KAO I ISTAKNUTE UMJETNIČKE ORGANIZACIJE IZ HRVATSKE I INOZEMSTVA PREDSTAVIT ĆE SVOJA OSTVARENJA NA TRI NAJLJEPŠE POZORNICE NA SVIJETU: OTVORENOJ POZORNICI TRGA REPUBLIKE HRVATSKE, ISPRED ŠIBENSKE KATEDRALE SV. JAKOVA JEDINSTVENOG SPOMENIKA SAKRALNOG GRADITELJSTVA, UVRŠTENOG  U UNESCO-V POPIS SVJETSKE BAŠTINE, POZORNICI TVRĐAVE SV MIHOVILA, PROGLAŠENOJ KULTURNOM ATRAKCIJOM GODINE PO IZBORU HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE, KAO I POZORNICI HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U ŠIBENIKU.
 
PROŠLE GODINE, TIJEKOM TRAJANJA  6. ŠIBENSKOG FESTIVALA, ŠIBENIK JE POSJETILO OKO 300 PLESAČA IZ HRVATSKE I SUSJEDNIH  ZEMALJA. SVAKE GODINE BROJ SUDIONIKA SVE JE VEĆI , A SUDEĆI PO KVALITETI PROGRAMA KOJI SVAKE GODINE DONOSI SVE JAČA IMENA I NAGRAĐIVANE  PLESNE PROJEKTE, TAKO I OVE GODINE MOŽEMO NAJAVITI NOVA VRHUNSKA OSTVARENJA, POSLASTICE  ZA SVE LJUBITELJE PLESNE UMJETNOSTI.

VELIKOM ODAZIVU PLESAČA ZASIGURNO JE DOPRINIJELA ORIGINALNOST KONCEPTA FESTIVALA, A TO JE  SPOJ DVA PROJEKTA, JUTARNJE PLESNE ŠKOLE, U ORGANIZACIJI  PLESNOG ANSAMBLA KELKOPE IZ  ZAGREBA I VEČERNJEG SCENSKOG PROGRAMA U ORGANIZACIJI DOMAĆINA, PLESNOG TEATRA SJENE IZ ŠIBENIKA.

ŠIBENSKI PLESNI FESTIVAL JEDINI JE U OVOM DIJELU EUROPE KOJI U SVOM SADRŽAJU NUDI VRHUNSKU PLESNU EDUKACIJU ZA MLADE PLESAČE, POD VODSTVOM RENOMIRANIH
PLESNIH PEDAGOGA IZ HRVATSKE I INOZEMSTVA  UZ CJELODNEVNO DRUŽENJE, ZABAVU I ODMOR

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL  REALIZIRAN JE  UZ POTPORU  TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ŠIBENIKA I UREDA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI GRADA ŠIBENIKA, KOJI JE OVU MANIFESTACIJU UVRSTIO KAO DIO PROJEKTA POD NAZIVOM ŠIBENSKO KULTURNO LJETO.Što tražimo?
Sibenic dance festival prvenstvo daje programima  koji su zanimljivi, intrigantni,  lako prilagodljivi prikazivanju na otvorenom,  zanimljivi za široku publiku koja se, u ljetnim mjesecima u velikom broju okuplja oko naših plesnih pozornica.


Pri odabiru programa, povjerenstvo razmatra prijave programa raznovrsnih plesnih izričaja.  Naše je opredjeljenje da slavimo ples bez obzira kojem stilu pripada, te su stoga projekti i plesači svih plesnih formi dobrodošli  - od suvremenog plesa, jazz dance-a, baleta, folklora i tradicionalnih plesova ( flamenco, tap dance, irish step....), kao i urbanih stilova.


Kako odlučujemo?
Nakon razmatranja prijava , i pregleda zaprimljenih video linkova i dvd- snimaka, objavljuje  se i konačan program, šalje se kao i informacija medijima, te konačno objavljuje u festivalskoj brošuri.
Prilikom  odlučivanja o tome koji će izvođači ući u konačan program Festivala odlučujuću ulogu imaju  programi koji utjelovljuju dvije važne karakteristike:  izvedbeni kvalitet  i atraktivnost.


Što nudimo?
Nudimo kompletnu uslugu za izvođače koji su odabrani da budu dio našeg festivala . To uključuje : Potpuno opremljene pozornice za odabrane programe uz osiguranu tehničku podršku, sigurnost,  usluge tehničkog i pomoćnog osoblja, usluge marketinga , podrške i pomoći,   zajednička brošura.


Što želimo?
Predani smo jednom cilju a to je  slaviti ples  i postignuća u plesnoj umjetnosti, prikazujući najbolje i ukazivanjem na talente.