Toolbar


25. – 30.07.2016.

I OVOG LJETA  PLESAČI, PLESNI ANSAMBLI,  KOREOGRAFI KAO I ISTAKNUTE  UMJETNIČKE ORGANIZACIJE IZ HRVATSKE I INOZEMSTVA  PREDSTAVIT ĆE  SVOJA OSTVARENJA  NA TRI  NAJLJEPŠE POZORNICE  NA SVIJETU: OTVORENOJ POZORNICI  TRGA REPUBLIKE HRVATSKE, ISPRED ŠIBENSKE KATEDRALE SV. JAKOVA  JEDINSTVENOG  SPOMENIKA SAKRALNOG GRADITELJSTVA, UVRŠTENOG  U UNESCO-V POPIS SVJETSKE BAŠTINE, POZORNICI TVRĐAVE SV MIHOVILA, PROGLAŠENOJ KULTURNOM ATRAKCIJOM GODINE PO IZBORU HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE, KAO  I POZORNICI HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U ŠIBENIKU.
 
PROŠLE GODINE,  TIJEKOM TRAJANJA   5. ŠIBENSKOG FESTIVALA,  ŠIBENIK  JE POSJETILO OKO 300 PLESAČA IZ HRVATSKE I SUSJEDNIH  ZEMALJA.    SVAKE GODINE BROJ  SUDIONIKA SVE JE VEĆI , A SUDEĆI PO KVALITETI PROGRAMA KOJI SVAKE GODINE DONOSI SVE JAČA IMENA I NAGRAĐIVANE  PLESNE PROJEKTE , TAKO   I OVE GODINE MOŽEMO NAJAVITI NOVA VRHUNSKA OSTVARENJA, POSLASTICE  ZA SVE LJUBITELJE PLESNE UMJETNOSTI.

VELIKOM ODAZIVU  PLESAČA ZASIGURNO JE  DOPRINIJELA ORIGINALNOST KONCEPTA FESTIVALA, A TO JE  SPOJ DVA PROJEKTA , JUTARNJE PLESNE ŠKOLE, U ORGANIZACIJI  PLESNOG ANSAMBLA KELKOPE IZ  ZAGREBA I VEČERNJEG SCENSKOG PROGRAMA U ORGANIZACIJI DOMAĆINA, PLESNOG TEATRA SJENE IZ ŠIBENIKA.

ŠIBENSKI PLESNI FESTIVAL   JEDINI JE U OVOM DIJELU EUROPE KOJI U SVOM SADRŽAJU NUDI VRHUNSKU PLESNU EDUKACIJU ZA MLADE PLESAČE, POD VODSTVOM RENOMIRANIH
PLESNIH PEDAGOGA IZ HRVATSKE I INOZEMSTVA ,  CJELODNEVNO DRUŽENJE, ZABAVU I
ODMOR UZ  SMJEŠTAJ  PLESAČA  U STUDENTSKOM CENTRU GRADA ŠIBENIKA PO CIJENAMA  POSEBNO SPONZORIRANIM ZA OVAKVU VRSTU EDUKATIVNOG PROGRAMA NAMIJENJENIM UČENICIMA I STUDENTIMA.

SIBENIK DANCE FESTIVAL  REALIZIRAN JE  UZ POTPORU  TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ŠIBENIKA I UREDA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI GRADA ŠIBENIKA, KOJI JE OVU MANIFESTACIJU UVRSTIO KAO DIO PROJEKTA POD NAZIVOM ŠIBENSKO KULTURNO LJETO.

ZAPRIMANJE PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE U VEČERNJEM PROGRAMU TRAJE DVA MJESECA OD OBJAVE  ZAVRŠNO SA  DATUMOM 20.SVIBNJA 2016. GODINE,  NAKON ČEGA ĆE POVJERENSTVO FESTIVALA ODLUČITI  O KONAČNOM ODABIRU  PROGRAMA  6. ŠIBENSKOG PLESNOG FESTIVALA.Molimo prije ispunjavanja vaše prijave za sudjelovanje, pročitajte neke od osnovnih informacija:

Što tražimo?
Sibenic dance festival prvenstvo daje programima  koji su zanimljivi, intrigantni,  lako prilagodljivi prikazivanju na otvorenom,  zanimljivi za široku publiku koja se, u ljetnim mjesecima u velikom broju okuplja oko naših plesnih pozornica.
Pri odabiru programa, povjerenstvo razmatra prijave programa raznovrsnih plesnih izričaja.  Naše je opredjeljenje da slavimo ples bez obzira kojem stilu pripada, te su stoga projekti i plesači svih plesnih formi dobrodošli  - od suvremenog plesa, jazz dance-a, baleta, folklora i tradicionalnih plesova ( flamenco, tap dance, irish step....), kao i urbanih stilova.


Kako odlučujemo?
Nakon razmatranja prijava , i pregleda zaprimljenih video linkova i dvd- snimaka, objavljuje  se i konačan program, šalje se kao i informacija medijima, te konačno objavljuje u festivalskoj brošuri.
Prilikom  odlučivanja o tome koji će izvođači ući u konačan program Festivala odlučujuću ulogu imaju  programi koji utjelovljuju dvije važne karakteristike:  izvedbeni kvalitet  i atraktivnost.


Što nudimo?
Nudimo kompletnu uslugu za izvođače koji su odabrani da budu dio našeg festivala . To uključuje : Potpuno opremljene pozornice za odabrane programe uz osiguranu tehničku podršku, sigurnost,  usluge tehničkog i pomoćnog osoblja, usluge marketinga , podrške i pomoći,   zajednička brošura.


Što želimo?
Predani smo jednom cilju a to je  slaviti ples  i postignuća u plesnoj umjetnosti, prikazujući najbolje i ukazivanjem na talente.