Toolbar

"Sjene" aktivno sudjeluju svake godine na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, a godine 2007.,  sudjelovale su kao izvođači, kako na svečanom otvaranju ("Homo Volans" posvećen Faustu Vrančiću, a u koprodukciji Hrvatske Televizije i Šibenskog kazališta, koreograf: Rajko Pavlić, redateljica Aleksandra Broz), tako  i na svečanom zatvaranju (predstave za djecu „Neš ti biža“   "Djevojčica sa šibicama", redatelj Mate Gulin, produkcija Šibenskog kazališta, koreografija:  Zorana Mihelčić).

60 malih plesača dječijeg ansambla SJENE sudjelovalo je na jubilarnom 50 MDF-u u Šibeniku. kao dječiji baletni ansambl uz  stalnu postavu profesionalnog ansambla baleta HNK u Splitu u predstavi “Ščelkunčik”  Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u srpnju 2010. Godine. Dva baletna pedagoga iz HNK Split Albina Rahmatullina i Lev Šapošnikov odradili su dvomjesečnu plesnu radionicu sa najmlađim Sjenama za potrebe jubilarnog 50. MDF-a tijekom svibnja i lipnja 2010.  godine. 

Prva cjelovečernja predstava za dječiji ansambl SJENE realizirana je u produkciji Plesne udruge SJENE u sezoni 2010. / 2011.  Premijerno je prikazana  na zatvaranju 51. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku, u kojoj je  sudjelovalo 130 plesača SJENA. 

Libreto: Marijana Nola

Koreografija: Zorana Mihelčić

Glazba: Sanja Vrančić

Kostimografija: Sara Lovrić Caparin

Scenografija: Ivica Perić

Interpretacija teksta: Jakov Bilić (Zoltan) i Mirna Mihelčić (djevojčica)

Oblikovatelj svjetla: Joško Bakula

Izrada kostima: Kata........, Đina Grbin

Djecu uvježbavali plesni instruktori: Dragica Grubišić, Olga Grubišić

Produkcija: Plesna udruga SJENE Šibenik, sezona 2010/2011.