Toolbar

Zorana Mihelčić, rođena je u Splitu 1963. godine. Po zvanju profesor engleskog jezika, voditelj i osnivač Ansambla za suvremeni ples „SJENE“ kao i istoimenih plesnih radionica u gradu Šibeniku.  Od 1982. do 1989. aktivno pleše kao član Beogradskog savremenog baleta Smiljene Mandukić, a istovremeno sudjeluje u avangardnim plesnim performansima u koreografiji Nele Antonović, jedne od bivših članica BSB-a. Pohađala tečajeve modernog baleta u zemlji i inozemstvu, od kojih je najvažniji onaj Merce Cunningham tehnike u Londonu. Od 2001. godine radi u baletnom studiju Collegium Musicum kao voditeljica grupe za suvremeni ples, a u rujnu 2005. započinje suradnju sa Šibenskim kazalištem, najprije u okviru radionice za suvremeni ples i scenski pokret, a zatim kroz rad na korografiji za glazbeno-plesnu  dječiju predstavu „Neš' ti biza“, a potom i na ostalim scenskim projektima Šibenskog kazališta i  drugih scenskih udruga („Djevojčica sa šibicama“, režija M.Gulin; „Arlekinova mreža“  „Strka u šašavom kraljevstvu“, „Kradljivci festivala“  S. Mioča i dr.).

 Mihelčić je koreografirala tri cjelovečernje predstave sa svojim ansamblom  „SJENE“, jednu u produkciji Šibenskog kazališta „Zvuci i sjene“ (2006.), na glazbu Mateja Meštrovića, a dvije u produkciji Plesne udruge „Sjene“ pod nazivom „Duša moje sjene“(2008.) i plesnu predstavu za djecu „1001 san“.

Član je  Festivalskog vijeća Međunarodnog dječijeg festivala u Šibeniku.
 
Kao suradnik Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku potpisuje koreografiju i scenski pokret za tri predstave :  „Gle kako dan počinje“ Georgija Para  i dvije predstave u režiji Zorana Mužića „Škrtičina“  i „Prosidba Medvjed“.

Od  2011. godine organizator  je prvog  šibenskog plesnog festivala.

Ono po čemu se Mihelčić prepoznaje u svom radu specifična  je  kombinacija suvremenog plesa sa drugim vrstama umjetnosti i njihovo inkorporiranje u scenske projekte ansambla. Pa tako, u svakom svom projektu koreografkinja Zorana Mihelčić surađuje sa  mladim darovitim šibenskim umjetnicima ( od kojih najistaknutiji : stalna suradnica zaslužna za vizualnu prezentaciju ansambla akademska kiparica Sara Lovrić Caparin,  mandolinistica Sanja Vrančić,  autorica teksta i glazbena pratnja uživo u predstavi „Duša moje sjene“).